Enough me! Its you now!

Monday, January 7, 2013

Happy birthday to me!


Assalamualaikum...

Ape kabar? Selamat tahun baru.. again..


Aku harap korang sihat, sejahtera dan paling penting, menjadi traveller yang  lebih baik dari tahun 2012.. tak gitu?? hehehe.. By the way, ketika entri ni ditulis, aku genap umur 2?.. heheh.. dah tua dah.. tapi, Alhamdulillah.. syukur pada Allah, dengan segala limpah kasih sygNya.. aku masih menyambut hari lahir pada ini hari..  

Aku amat berterima kasih pada mak dan abah aku sebab mampu membesarkan aku dengan baik dan tak henti-henti mendoakan anak dia yang sorang ni.. heheheh.. Even aku datang dari keluarga yang susah and tak berkemampuan, setiap kehendak dan keperluan aku mak abah tetap usahakan.. I'll remember that till I die.. InshaAllah.. Dan untuk itu, saya akan berusaha sehabis mungkin untuk membahagiakan mak abah.. memenuhi apa yang mak abah nak... terutamanya, saya akan sponsor tiket murah untuk mak abah pergi travel.. Yes, both of them love to travel, A LOT.. my dad reti baca maps and my mom suka tengok orang.. *patut la aku cenggini.. hahahahhahahah...joking, joking*

Saya doakan mak abah sehat dan diampunkan segala dosa oleh Allah.. diselamatkan diakhirat nanti.. dan paling penting, bersama disyurgaNya kelak.. mak abah, thanks sebab melahirkan saya didunia ini, dan berikan yang terbaik untuk saya.. thanks for everything and thanks for being a wonderful, loving, caring parents..  Without you guys, I will be lost and I will be nothing like what I am today.. I really love you guys... =)  always...



My dad actually driving at this time and I asked him to slow the car.. as result, waaaaaaaaa.. cantik!


And to all my bloggers' friends.. even kita tak berjumpa... aku sentiasa doakan korang sihat sejahtera and dirahmati Allah selalu.. semoga gigih membentuk travel yang lebih...lebih lagi mantoppppssss... ok??  Aku juga doakan korang happy sokme ye..heheheheh.... 

By the by, selama aku travel... and selama aku tangkap gambar guna kamera cap ayam aku tu... bagi aku, yang tercantik dan terindah gambar itu sekiranya, ada cahaya matahari memancar-mancar, cahaya matahari ketika fajar dan ketika terbit... juga, gambar awan memutih dilangit nan biru yang damai.. Bila amik gambar berlatar belakangkan ciptaanNya ini or ada sedikit ciptaanNya itu termasuk dalam gambar, gambar itu otomatik jadi lebih cantik.. Ni pendapat aku.. semakin lama aku belek gambar-gambar yang aku ada (>8G), aku rasa teramat dan terlalu kagum dengan ciptaanNya.. Allah Maha Bijaksana.. =)

O ye, tahun ni tak ramai yang wish sebab aku disable birthday kat FB... bukan sebab aku tak nak orang tau ke hape.. tapi terlupa nak re-functioning that date... ni la kes orang pelupo! hehehehe... 

K la.. nak tido.. 

Till then,







11 comments:

  1. wahhhhh! selamat hari lahir zette. moga pjg umur, and dimurah kan rejki. terus kan bejalan yok!

    eh camne nak disable fb nye bday tuh eh. nak kne kodek2 lgi fb ni.. huhuhuhuhu

    eceh main rahsia2 plak tang 2x tuh. hehehehe sy pon 2x.

    ReplyDelete
  2. Zette..Wlaupun kita tidak bersua muka..hanya kenal melalu alam maya..eheh..Selamat hari lahir semoga umur yang Allah berikan ini boleh digunakan sebaik mungkin Aminn..ropenya lahir awal tahun iyerrr..MUDO lagi tue..masih angka 2 kat depan...ehehe

    Zette ni tergolong dlm kategori anak yang baik..selalunya anak yang menyayangi kedua ibu bapa..In Shaa Allah..Allah akan permudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  3. wahhh..zette,heppi birthday yang ke 27? 28? hehe selang sehari ngan birthday iqi,pasti aku akan mengingati birthday mu setiap tahun..huhuhu

    ReplyDelete
  4. happy birthday yanggg...

    sebenarnya kan...
    yang wish tanpa fesbuk remind them adalah kawan sebenar yang ingat kita

    ReplyDelete
  5. Selamat ... selamat ... jeles tul aku kat geng2 muda remaje nih.... huhuhuh

    ReplyDelete
  6. @Beb - hahahah.. seyus ada function disable tu.. ko try g edit profile.. konfem jumpo.. hehehe

    @jarimanis - terima kasih atas wishes and doa... =) sy da TAK MUDO.. DA TUO...TUO.. *TIDAKKKKK*

    @penunggang.bulan.putih - RAHSIA~~~ hahahaha... t mesti ko celebrate besday anak ko, teringat kat aku kan?? heheehe

    @Dr Singa - thnx Dr... tu la.. sy bukan sengaja.. sebenarnya terlupa nak show birthday.. kalo tak ramai je yang wish.. heheheeh

    @Azra - hahahah... aku tak muda laaa.. penghujung-penhujung 20-an ni... hahahahah... :)

    ReplyDelete
  7. Epi beseday la budok zette!
    Ala nak rahsia-rahsia umor pulok!
    Kalu ko tulis ko dah tuo.. sentap aku nokssS!
    Aku lagi tuo dari ko hahaha.

    Ape-apepung, semuga semua yang ko hajati termakbul.. amennn~

    ReplyDelete
  8. heppy beday zeti..
    semoga panjang umo, sihat n happy selalu..
    sowiee lambat wish, tu rr sapo suruh lupo lotak date,, hehheh
    ~ kak nora~

    ReplyDelete
  9. Happy birthday! ehh! kita lahir bulan yang sama. tahun je lelain. hehe

    ReplyDelete
  10. Happy Belated Birthday... Happy & healthy sokmo2..

    ReplyDelete
  11. Happy Birthday! Hope it's not too late. :d

    ReplyDelete