Enough me! Its you now!

Tabungan masa depan

Ok, kat page ni aku nak letak wishlist aku.. InshaAllah, jika diizinnnya, aku akan kesana juga.. suatu hari nanti.. Aku letakkan juga hasil google'an' aku and several links that I wanna keep and never want to forget when my travelling-ache comes!

1.  Umrah or hajj (tahun sudah ada, just perlu confirmation tentang cuti aku yang berbeku-beku ini)
     - se'emang'nya aku akan memilih Tabung Haji or Andalusia tentang pakej umrah/ hajj ini.

2.  Japan (DONE! Rancang untuk merepeat)
    - Osaka - Sapporo - Tokyo 17 till 27 Februari 2014.  Alhamdulillah..

3.  Turkey
    - Ini hasil pengaruh Lisa Surihani dalam cerita Istanbul Aku Datang.
    - Ada 2 benua dalam satu negara, menarik! (asia and eropah)

4.  Europe
    - Rombongan PPRT ada ajak, nanti fikir :)
    - Akan ke UK for the first stop, come back for another time for another country.

5.  Morrocco
    - Tempat yang aku memang menanam hasrat untuk pergi..
    - Culture and their country sound nice.. kekeke

6.  Australia
    - Perth - Ogos 2013
    - Sydney + GC = a visit, Melbourne + Adelaide = a visit.
    - Jatuh hati sangat dengan Australia. :)

7.  New Zealand
    - Ini masih lagi dalam perancangan ngn travel-mates-porum.
    - If belajar disini or di Oz, maybe boleh melawat negara Oceania ni..

8.  India (HALF-DONE! Backpack)
    - Kochi, Srinagar, Agra, Jaipur, Mumbai
    - Next: Calcutta - Delhi - Shimla - Srinagar - Leh - Ladakh - Manali - Jammu - Delhi

9.  Moscow
    - Tempat ni mmg da lama aku aim, tetapi harge tiket tak pernahnya murah... T_T

10.  Beijing-Chengdu-Xi'an-Shanghai
    - My mom penah kata, if nak g China ni, nak pusing satu China ni, elok amik travel agency.. hmmmm
    - InshaAllah, diizinNya, aku akan jejak tempat ni..
    - Preparation dari segi iti, hotel, tempat best da buat, just cuti and money-money yang belom green lite..

11. Laos - Hanoi
    - Trip overland 2 negara ini akan diusahakan secepat mungkin sebab dah mengedik-gedik dah nak pergi.
    - Spend 5 days in Laos, then from Luang Prabang shoot to Ha Noi.