Enough me! Its you now!

Wednesday, May 1, 2013

Bekerja di Kota Kinabalu, Sabah (Part 2 of 3)

Assalamualaikum...

Entri penuh tuk KK, klik sini.
Entri tuk hari pertama (2 Dis 2012), klik sini.

Tuk hari ke-dua ni, kami semua melakukan tugas-tugas rasmi *kunun*.. heheh.. mengembangkan ilmu dan juga bersosial dengan pelbagai pihak.  Kami daftar dulu, then, dapat buku yang berkenaan, terus masuk bilik-bilik yang berkaitan.  Aku macam biasa, masuk ke bilik mathematics. :) *love maths*

Proof: We are here!

Dalam pukul 5.30ptg konferens habis tuk hari ni, and then, kami mengambil peluang untuk bersiar-siar disekitar Sutera Harbour.  Jalan kaki keluar dari dewan, terus jumpa swimming pool di belakangnya.  Sutera Harbour ni ada 2 resort, Magellan and Sutera Pacific.  Dari Sutera Pacific, korang boleh jalan kaki ke Magellan, sambil menikmati angin petang.  Romantik gitu.  hehe.. Tambahan pulak, malam ini (3 Dis) ada dinner rasmi dengan pengajur.  Rezeki.  

5.30 ptg di Sabah sudah hampir gelap and pukul 6.30ptg, macam dah malam.  Sunset view, mmg cantik and suasana ini lebih asyik dengan view bot-bot yang di parkir kat Sutera Harbour ni.  Terasa macam kat oversea je.  hehe..  Jom cekidout gambau kami tengok sunset yang memang cun *love it*..

Nampak tak betapa cantiknya susunan bot-bot ini?

It is getting dark

Yang diatas kanan tu bot untuk dinner rasanya, cruise.. 

Berlabuh untuk seketika ke? Yang pasti, kapal layar ini admirable.  I want one!

My fren merenung sunset.  Lampu tepi pantai sekitar sutera harbor telah dibuka and sgt cantik suasana ini

Finally, we are heading to our room.  Still, it is beautiful.  Allah Maha Besar

Malam tu, dinner dianjurkan oleh pihak IEEE.  Makanan yang dorang sediakan, masakan melayu, dan paling best, ada macam-macam.  Kenyang. alhamdulillah.  

Persembahan oleh orang Sabah.   Turut serta dalam majlis ni, omputeh telah diberikan peluang untuk join the persembahan.  Sgt lucu but sgt menghiburkan.. :)

Time aku beratur nak amik makanan, ada sorang scholar from Japan ni::

Scholar man : What is this? (point out to soto)
Me : errr... *soto in english apakah?* SOTO.
Scholar man : Owh? Sot-tok? *bunyi macam orang Jepun SOT-TOK*
Me : haaa, yes it is.  This is the rice and the soup.  You just have to mix it up and walla, SOT-TOK.. *gelak-gelak*
Scholar man : Owh, rice? ok.. *senyum dengan hensemnya*

By the by, scholar man ni memenangi hadiah best writer.  Hebatkan? Kagum aku.  Ok, da makan, apa lagi, balik resort, tido atas katil yang empuk..  K la, sambung nanti ea.. Banyak gambar je sebab aku ni bukan mahir sangat bab-bab penulisan ni.  Take care of yourself yarrr~!!

More info for Sutera Harbour :: official website

Till then,



10 comments:

  1. Sutera Harbour, my favourite place to hang out, dating with my boyfriend and jogging every evening to witness the sunset. Glad that you enjoy there. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. it is beautiful... rasa macam tak nak balik ke rumah sebab situ mmg sgt homey~ :)

      Delete
  2. Bestnya dan cantik vew tu. Haikkk sot tok heeeee sweet jek bunyinyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehe.. tu la... macam comel je tau... dia sebut lagi la... cair tau saya... hehehe

      Delete
  3. some says
    sunset kat KK adalah among the most beautuful sunset kat asia tenggara ni!!

    cantikkk gambar awak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke???? wahhh. tengs Dr...
      salah setting sebenarnya.. suppose lagi merah kot.. terlebih biru.. heheeh..

      masih bnyk lagi perlu belajar.. :)

      Delete
  4. sangat cantik hokey, kalau aku jadi kawan ko pun tenung macam tu jugak, hehe...sempat bertukar fb tak dengan mamat japang tu? rugi woo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dapat.. dia macam malu2.. aku juga malu2.. sgt comel okeh.. heheh

      Delete