Enough me! Its you now!

Monday, September 2, 2013

Perth, Wait Awhile (WA)

Assalamualaikum..

Sementelah 8 hari berada di Perth, WA, aku kembali bersiaran. Balik muka burn. Rombongan kak Ton kali ni semua burned. Cuaca sejuk, tapi angin laut itu boleh menyebabkan kita hitam. Tanpa kita sedar. Aku rasa ini fakta, tapi tak pasti tentang kesahihan benda ni. hehe.

Rombongan kak Ton kali ni disertai oleh 6 orang. Nasib baik kak Ton-kak Ton sekalian sangat peramah dan membuatkan kak Ton yang sorang ini terhibur. Among the best trips I've had before. Terima kasih kepada John, Dan Arif, Janggel, JM dan lain-lain yang banyak memberikan info tentang Perth. Wait Awaile merupakan word given by australian itself, Western Australia = Wait Awhile. Seriously kelaka but maksudnya dalam. But still, funny! hehe..

York, WA

Cerita menyusul kemudian ye. Lepas ni dah tak ada travelling oversea till next year. InshaAllah. Bolehlah pelan-pelan kayuh entri tertunggak. 

Accommodations:

Perth City (with cars)
Haji Yon (if nak email address and phone number, please email)

Cervantes (north Perth)
Pinnacle Desert Motel (family room with kitchen)

Augusta (south Perth)
Clovelly Holiday Unit (family unit with kitchen)

York (east Perth)
The Hillside Country Retreat (cottage - historical place of Aussie)

Hope link yang aku sediakan boleh membantu anda semua merancang tempat tinggal.  Semua tempat yang aku duduk ni, memang aku highly recommended. First time merasa duduk cottage dengan AUD60/person. Memang tragic dan horror kisah kami kat York. Nantikan ye.

Till then,


55 comments:

  1. Replies
    1. nape?nape? nak ikot ke? blanja ok je kat perth ni.. murah pun murah...

      Delete
  2. cantik gambar..tak sabar nk baca kisah seterusnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah.. akan menyusul zilla.. :)

      Delete
  3. gambar dah cantik...tak sabar nak baca entry perth nie :)

    ReplyDelete
  4. cepat stori weh..hee

    aku hanya mendengar cerita-cerita org je buat masa ni...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh... tak pe, nnt ko sampay gak ngn orang baru.. inshaAllah... :)

      Delete
  5. Fakta? hurmm.. experience dulu pun mcm tu jugak di South Africa.. time sejuk pun muka tangan boleh burn.. tapi jauh dari angin laut.. well nanti cuba dapatkan jawapan jugak..

    Info dari Kaki Berjalan and janggel tu memang bagus lagi sohih.. setuju.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, diorang memang bg tempat tip top aje.. :)

      Delete
  6. tak sabar nak baca citer tragic n horror tu..Apakah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjanggggggggg ceritanya.. kalau akak kat tempat saya pun, akak mesti cancel nak jalan dah... :P

      Delete
  7. Nama JM ada di sebut kat situ heee

    Tak sabar nak baca kisah yg horror tu

    Mana address..tak sudi ke hikss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee... saya baca entri JM tuk perth.. and tentang wat visa and all.. :D

      Delete
  8. Bila la boleh sampai sana ni...nak g teropong tabung jap la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehheehe... nz lagi best rasanya... :D

      Delete
  9. tinggal sehari je lagi before fly ke WA, sungguh berdebar rasa dihati..huhu..thanks for the info, kena tepek sunblock byk2, tak tau plak leh jd burn gak klu sejuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wowwwwwwwwwwwwwww.. best tau perth ni... sgt cool and the peeps, really helpful..

      Delete
  10. Saya belum pernah pergi Perth. Cuma Melbourne. Harap satu hari pasal banyak kawan dan family tinggal di sana. Satu malam AUD60 kah? Kalau ya, Australia punya accommodation memang mahal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. memang itu harganya.. tetapi berbaloi dengan ruang dan bilik yang disediakan... :)

      Delete
  11. Salam...

    very nice sharing... boleh emailkan info berkaitan homestay Haji Yon ni ye.. akan trip ke sana pada 4th nov ini... emailkan info beliau ke email saya.. miesya79@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Salam... Blh share contact tn haji yon owner homestay di perth tu ye. E-melkan kpd aniszakaria72@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. Salam...saya pon actually tercari2 details pasal haji yon tu. Mohon share kpd saya nashshaari@gmail.com. Tqvm

    ReplyDelete
  14. Mahira holiday hmes and car rental.owner org msia. Best service,rumah cantik dan bersih dan berpatutan.contact anak owner 0123360098 cik siti

    ReplyDelete
  15. please haji yon .mazni8340@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum
    saya teringi ke perth
    please bantu no phone atau email haji yon

    ReplyDelete
  17. salam,saya pun berminat nak pegi perth... bole share Email/phone number Hj Yon.... ,noorfazilahmustaffa@gmail.com,terima kasih

    ReplyDelete
  18. Salam. Saya pun nak contact hj yon pls. Thnk u. Shahrumf@gmail.com

    ReplyDelete
  19. salam saya berminat utk dapatkan khidmat hj yon.boleh send contact fatinagib@yahoo.com...tqia Fatihah

    ReplyDelete
  20. fadzlina azahariJanuary 10, 2014 6:24 PM

    Salam,

    boleh saya dapatkan contact number n address utk Haji Yon..ini email saya.. fadzlinaazahari@yahoo.com terima kasih..:)

    ReplyDelete
  21. boleh saya dapatkan contact hj yon emel saya
    syra_213@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. Salam and hi, mind sharing Hj Yon's email and contact pls. Thanks in advance. My email - nurul.atiqah.zaini@gmail.com :)

    ReplyDelete
  23. Salam..saya pon berminat nk dptkan contact details Hj Yon..my email aizanfareena@gmail.com. Thanks!

    ReplyDelete
  24. Assalam....please pm contact detail Hj Yon ek..email saya..mhafizd7020@gmail.com...tima kasih byk2...

    ReplyDelete
  25. salam, boleh dapat contact hj yon ke syaubari@gmail.com. t.ksh byk2...

    ReplyDelete
  26. salam, boleh dapatkan contact haj yon tak? email to irwina_ibrahim@yahoo.com.. pemes dah haji yon ni..hehehe

    ReplyDelete
  27. As salam, saya ingat nak ke Perth ..... tempat tinggal belum cari. Minta jasa baik utk emelkan contact Haji Yon ke emel saya moshuis@yahoo.com

    ReplyDelete
  28. Hi! Hope boleh share contact haji yon. Tq! Farhanna.aidid@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  29. assalam, boleh share contact haji yon. tkasih. enar_imah@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum, boleh share contact Haji Yon. email saya nadirranadin@gmail.com. Terima Kasih :D

    ReplyDelete
  31. Assalam. Blh share contact hj yon. Ini email saya suejeera@hotmail.com. terima kasih

    ReplyDelete
  32. Salam saya dh booking homestay hj yon perth tp beliau xnak deposit. Masalah sy flight tukar waktu aasia yang ubah masa. Sy nak contact tn hj yon call x jawab boleh ke bg no email atau no phone rumah. Sya difahamkan beliau blk Melaka berhari raya.Tq email norizahccjkrkk@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. salam.boleh tak emelkan contact haji yon? hajarizzati@gmail.com tq in advance

    ReplyDelete
  34. salam.boleh tak emelkan contact haji yon? fishina@yahoo.com
    tqvm

    ReplyDelete
  35. Salam...bole x bg sye no contact hj.yon? haner_mad@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. salam..boleh beri saya email dpn phone number hj yon?linda_976@yahoo.com

    ReplyDelete
  37. Assalamualaykum...just nak share..Sekiranya memerlukan homestay di Perth, sesuai utk org Islam, SUCI dan HALAL, boleh muat hingga 6 orang..$180 per malam..10 minit dari Perth City..boleh whatsapp +61411536495 utk berbincang dengan lebih lanjut..

    ReplyDelete
  38. Salam,

    Saya plan untuk bercuti ke Perth. Boleh saya dapatkan contact no/emel Haji Yon. Email saya:fatinhanun@yahoo.com

    Thanks.

    ReplyDelete
  39. Salam,

    Saya ke Perth penghujung bulan November ini. Boleh saya dapatkan contact no/emel Haji Yon. Email saya:amnzie@gmail.com

    Thanks.

    Reply

    ReplyDelete
  40. Salam

    Boleh share contact/ email Hj Yon tak?

    Thank you in advance

    ReplyDelete
  41. Salam

    Boleh share contact/ email Hj Yon tak?

    Thank you in advance

    ReplyDelete
  42. salam. boleh bagi email hj yon? boleh email kepada nurul.shuhada30@yahoo.com

    ReplyDelete
  43. salam dik. boleh emelkan no contact haji yon kat akak. mama.aysh@yahoo.com.my

    tq ya

    ReplyDelete