Enough me! Its you now!

Sunday, February 17, 2013

Magical Dust of Cambodia (Day 5)

Assalamualaikum korang..

Entri untuk Kemboja trip (Day 4 - part 2 ~ 08092012), klik sini.

Entri untuk Kemboja trip (Day 4 - part 1 ~ 08092012), klik sini.
Entri untuk Kemboja trip (Day 3 - 07092012), klik sini.
Entri untuk Kemboja trip (Day 2 - part 2 ~ 06092012), klik sini.
Entri untuk Kemboja trip (Day 2 - part 1 ~ 06092012), klik sini.
Entri untuk Kemboja trip (Day 1  ~ 05092012), klik sini.
Entri untuk Kembja trip, klik sini.

Last day of Cambodia.. akhirnya.. For this last day, kami bergerak dari Siem Reap menaiki minivan.. Perjalan yang seawal 6pagi.. Tak sempat nak breakfast pun.. Owner hotel ni bagi bekal roti kepada kami tuk dimakan dalam minivan ni.. No wonder hotel ini bnyk dapat pujian dalam TripAdvisor.. =)

Our bags.. bnyk kan? Pepagi la driver ni beli bunga tuk digantung kat depan ni.. bunga apa ye?

Pit stop, still sama, kedai makan yang tak boleh nak makan.. Kak Fizah sempat la rembat handphone satu buah.. heheh.. Aku tido dengan nyenyak je dalam minivan ni..  Sebelum tido, aku sempat la snap sedas dua..

See, berdebu tak? O ye, kayu kayan tu diangkut dalam van.. Ayam pun dibawa begitu shj

Korang nampak tak gear dia sampai eman.. Kak fiza senyum sampai telinga bila dapat phone baru.. hehe

Kami tiba di Phnom Penh dalam pukul 11 pagi, sedangkan flight kul 4 petang.. First thing, turun kat Asia Hotel untuk letakkan barang and then, amik perkhidmatan transport dengan mereka.. Lagipun, aku tertinggal handphone kat hotel ni.. Jadinya, mmg kene patah sini, whatever pun jadi.. Dah amik handphone, kami makan kat KFC sebelah hotel ni.. Kali ni, aku snap gambar ye..

Air dia sedap.. Pendek kata, semua sedap jerrr..

KFC scenery.. Kenal tak sapa yang ditemubual tu? Tu yang sign duit Malaysia kita tau.. femes tul, tv Singapore temubual dia time ni..

Da kenyang, kami ke Central Market, untuk menyopping for the last time.. Beli batu-batuan, fridge magnet.. dan lain-lain.. Akhirnya, kami ke epot sementelah puas shopping mata.. hehehe...

Beli kat kedai ni, semua barang dia, inshaAllah murah ;)


Solat dulu.. kat airport ada musolla.. solat jap before naik flight

Bersiap sedia untuk pulang... bye Kemboja!

Ok, habis dah entri Cambodia, thnks kat semua yang sudi membaca, mengomen, dan mendoakan keselamatan aku.. tak kira aku kat mana.. Now, rehat till bulan hujung bulan 4.. akan keep on updating ye..


Till then,

9 comments:

  1. kesian dengan ayam-ayam tu, gantung macam tu jer, letak dalam bekas oklah sikit. hehe...sempat jugak tu merembat hp, boleh pakai ek dakat m'sia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak fiza kata boleh je pakai.. sebab dorang pakai simcard juga.. time beli tu, minta orang kedai tu set to english.. kalo tak, mmg haram laaa nak paham.. hehehe..

      Delete
  2. That girl who sell in Central Market tue nama dia Pich. :D She became our friend right after we bought only 1 stuff from there. Dia banyak tolong dapatkan barang murah around Central Market area. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? bagusnya dia... in fact, dia bg discount bnyk time beli souvenir... :)

      Delete
  3. waaaahhh.. best nya... nak sangat pi sana... tqs for sharing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah.. ada rezeki, akak mulan sure sampai punye... :)

      Delete
  4. Bestnyer Zette dh sampai cambodia, JM dh beli tiket tp travel on jan next year..leh la pegi kedai ni klau nk dpt sobenier murah eh hehehehe. Lamanya x update until end of april, nk kemana tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? kemboja panas tau JM.. sgt panas.. bwk losen and pakai la mask if boleh.. dekat-dekat je april ni.. march ni bynk kerja.. tapi end of this week nak ke kelate.. jalan2 :)

      Delete
  5. Aik aku rasa macam ada komen semalam.. huhu.

    The best time to visit kemboja: mid november-march ehehehe.

    Aku akan ke kemboja lagi ujung tahun ni.. ingat azradiza je ke ada trip balik kampung ke korea.. aku balik kampung gak hahahaha.

    Kali ni nak berchanda di tepian pulau pulaks.

    ReplyDelete